Då är det dags att fira in det nya året. 2018! Vi ger tipsen du behöver för hemmafesten. Festen börjar när gästerna kliver innanför dörren. Se till att sätta stämningen direkt eller varför inte redan utanför dörren. Marschaller, tomtebloss, islyktor eller något som gör att det känns festligt redan innan man anländer. Väl inomhus bjuder vi på ett glas riktigt gott champagne.


Det vanligaste misstaget man gör vid nyår är att man börjar kvällen med ett enklare mousserande vin för att sedan avsluta med en dyr och extra kyld champagne på tolvslaget. Och det när vi redan har munnen full av smaker efter både viner och mat. Varför inte göra tvärtom istället  börja kvällen med den fina dyra champagnen för att sedan avsluta kvällen med ett vanligt bubbel.

Ställ ut tillbehör till festen så att det blir härlig stämning redan från början.  Det kan vara masker, engångskameror, tutor eller annat som festar till det hela lite.

Lekar är ett måste om man har nyårsfest. Summera året genom att dela ut frågor till gästerna.  Fungerar även bra till middagen. Vi rekommenderar 3 rätter för middagen då det är en lång kväll och väntan till tolvslaget. Klassiska rätter brukar vara oxfile eller hummer. Vad du väljer är en smaksak och för att underlätta kan man även dela upp så att man hjälper varandra med maten och ansvarar för olika rätter. Köket har bra tips på nyårsmenyer. Här kan du hitta rätter för alla smaker.

Roliga masker gör att det blir en avslappnad och härlig stämning. Maskeradtema är alltid ett bra tips på fest.

När tolvslaget närmar sig kan det vara en god idé att dela ut tomtebloss till alla gästerna. Det kommer bli en vacker inramning till fyrverkerier och nyårsskålen.

Lämna ett svar