Det finns många företag som erbjuder fina studentmössor. Vi har gjort en sammanställning av de största sajterna.

Se också videon som visar vad du ska tänka på när du beställer.

Bild från Crownstudent.se

 

Studentmössan kan  du kan anpassa helt fritt med personliga texter, färger och material. Det finns två modeller (formen på själva mössan) Uppsala eller Lunda. Du kan välja färg på själva mössan också, (den vanligaste är vit), och göra tillval med en brodyr på mösskullen.

Namnbandet beställs i läder eller sammet och kan fås i flera färger. Emblemet mitt på namnbandet kallas kokard och finns i flera utföranden som t ex strass, metall, kristall eller diamant. Skärmen finns i flera versioner så som högblank eller matt skinn. Innerfordret är också något du ska välja. Här finns massor av färger samt den mer traditionella gul/blå.

Det finns många sajter där du kan beställa din studentmössa, här kommer några förslag: Crownstudent, ABCgruppen, Studentmössa online, och Galio. På vissa av företagens hemsidor kan du se vad just din skola valt för modell och beställa där direkt.

Se filmen om hur du får rätt storlek på din studentmössa och som visar dina valmöjligheter för design.

Alla mösstorlekar anges i centimeter. Det bästa sättet för att få reda på din storlek på studentmössa är att använda ett måttband och mäta fram din storlek. Mät omkretsen runt ditt huvud där du vill att studentmössan skall sitta. När du mäter så tänk på att mäta så att måttbandet sitter fast runt huvudet, dock inte för hårt. Om mätningen visar ett värde mellan två heltal rekommenderar vi dig att välja det högre måttet.Tänk på att göra din mätning mer än en gång för att säkerställa måttet.

Ligger du mellan två storlekar? Avrunda till den större storleken och komplettera med dolda inlägg som du själv anpassar för att få en perfekt storlek. Rekommenderas!

Här kan du se en kort film om hur studentmössan produceras. Ett riktigt hantverk!

Lycka till!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar