Behöver man mer utrymme under tak för firandet kan ett tält vara bra. Det finns många firmor som hyr ut enklare eller mer avancerade tält för olika antal personer. Tält finns också att köpa för en billig penning på flera av de större butikskedjorna som har varor för utomhusbruk. Om vädret förväntas bli kallt kan det vara lämpligt att också hyra gasolvärmare om festen ska hållas i ett tält.

Beroende på antal gäster kan det också vara en bra idé att hyra bord och stolar. När man beräknar antal bör man fundera över hur många sittande gäster man tror kommer samtidigt – förväntar ni er att många gäster stannar länge eller är det mer sannolikt att det är några få som stannar och resten kommer förbi en kort stund? En bra idé är ofta att kombinera sitt- och ståbord om man har många gäster då det gör det enklare att mingla. Har man ont om utrymme för bord kan glashållare som man fäster på tallriken vara ett bra alternativ, då kan man äta och dricka stående. Dessa hyrs enklast via catering-firmor eller går att köpa via….

Om man anlitar en catering-firma kan de ofta hjälpa till med hyra av dukar, bestick, tallrikar och glas om det behövs. Dessa går också att hyra från olika företag. Ta till några extra, ibland tar gästerna flera gånger och många brukar ha svårt att hålla reda på sina glas.  

Ska man ha musik eller tal som kräver mikrofon kan det vara en bra idé att hyra en ljudanläggning. Det finns flera olika varianter beroende på typ av lokal och hur tekniken ska användas. Vissa anläggningar kräver ganska mycket ström, så se till att ha ordentliga skarvsladdar (för inne/utomhusbruk) som klarar den strömförsörjning som krävs.

 

Lämna ett svar