Inbjudningskort och tackkort

Inbjudningskort bör skickas ut i god tid så att gästerna har möjlighet att planera. Det går lika bra att skicka med post som att använda digitala varianter. För den som vill skapa sina egna inbjudningskort finns en rad bra sajter som har användbara mallar. Där ingår tryck och hemleverans, sedan skickas inbjudan ut med post. Andra sajter erbjuder mallar för digitala varianter som går att skicka direkt när man har skapat dem.

På inbjudningskortet bör man ha med datum, plats, tid samt OSA. Ange vilken tid utspringet är från skolan, om någon av gästerna vill komma dit. Ange start- och sluttid för studentmottagningen t ex kl 13-17. Skriv gärna  om det serveras mat och dryck.

Studentmottagningarna är oftast under en period när det är vanligt att många är uppbokade. Därför är det bra att vara ute i god tid. Har man inte alla detaljerna klara så tidigt kan man istället skicka en ”save-the-date” och säga att mer information kommer.

Efter mottagningen är det vanligt att man skickar tackkort till gästerna. Precis som med inbjudan kan man välja om man vill skicka med post eller digitalt. Samma sajter som har mallar för inbjudningskort erbjuder generellt också mallar för tackkort.

Tackkorten brukar ha en bild från festen och en personlig hälsning. Det kan vara frestande att förtrycka samma hälsning till alla – men en (handskriven) kortare personlig variant är alltid mer uppskattat.