Inbjudningskort bör skickas ut i god tid så att gästerna har möjlighet att planera. Det går lika bra att skicka med post som att använda digitala varianter. För den som vill skapa sina egna inbjudningskort finns en rad bra sajter som har användbara mallar. Vissa sajter erbjuder att beställa tryck och hemleverans så att man vill skicka med post medan andra sajter erbjuder mallar för digitala varianter som går att skicka direkt när man har skapat dem.

Inbjudan hjälper till med att bygga förväntningarna inför festen – så det är ett gyllene tillfälle att antingen fånga upp ett tema eller bara börja sätta stämningen. På inbjudningskortet bör man ha med datum, plats, tid samt OSA.

Har man ytterligare information så som tips för övernattning, transport, vad som gäller för särskilda önskemål från gästerna eller liknande bör det stå med. Klädkod och presentönskemål brukar vara tacksamt att skriva med för att hjälpa gästerna.

Planerar man en fest under en period när det är vanligt att många är uppbokade bör man skicka ut inbjudan minst tre-fyra månader innan festens datum. Har man inte alla detaljerna klara då kan man istället skicka en save-the-date och säga att mer information kommer.

Efter festen är det vanligt att man skickar tackkort till gästerna. Precis som med inbjudan kan man välja om man vill skicka med post eller digitalt. Samma sajter som har mallar för inbjudningskort erbjuder generellt också mallar för tackkort.

Tackkorten brukar ha en bild från festen och en personlig hälsning. Det kan vara frestande att förtrycka samma hälsning till alla – men en (handskriven) kortare personlig variant är alltid mer uppskattat.