Godaste recepten för lussebullarna hittar du här, se filmen om hur du formar tio olika varianter! Årets glöggsmak från Blossa hämtar inspiration från Indien. Vi tipsar också om hur kan göra din egen glögg.

Det finns en rad goda recept på lussebullar. Leilas är en favorit På Matplatsen finns recept på både vanliga lussebullar och saffransbullar med mandelmassa. Ica tipsar också om godaste lussebullen.

Ett roligt alternativ är att forma lussebullarna på olika sätt. Fredriks Fika visar hur du gör tio olika varianter i sin film!

 

I år är det 15-årsjubileum för Blossas årgångsglögg, som varje år släpps i en limiterad upplaga. Årets smak hämtar inspiration från Indien, från den myllrande kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi. Bland smakerna hittar vi solmogen mango, kryddig spiskummin och het chili.

När kylan biter ute är det härligt att värma sig med en kryddig glögg. Om du tröttnat på vanlig köpeglögg så är det superenkelt att sätta krydda på den eller att göra din helt egna. Alla har vi olika favoriter – vit glögg, stark glögg eller en egenkryddade glögg.

Gör egen glögg med olika smaker, eller köp färdig och häll upp i vackra flaskor. Låt dekorationerna på flaskan visa vilken smak glöggen har – exempelvis kanelstänger, apelsinskivor eller lingonris.

Klassisk vinglögg

En flaska vin

1-2 dl vodka eller brännvin (efter smak)
4 tsk strösocker
2 tsk råsocker
2 kanelstänger
10 kryddnejlikor
15 hela kardemummakärnor

Häll vinet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna. Värm och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll i vodkan.

Cognac- och romspetsad glögg

0,6 dl rödvin
1 dl cognac
1 dl rom
1,5 dl vitt portvin (funkar även med rött)
2 dl russin
Några kryddnejlikor
1 kanelstång

Låt gärna cognac, rom, portvin och russin dra tillsammans minst ett dygn. Häll ner i en kastrull och tillsätt vin, kryddnejlikor och kanelstång. Låt sjuda en stund. Sila och servera.

Här hittar du Tastelines tio mest klickade glöggrecept.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar