Fotografering

Det är väldigt rolig att ha fotografin som minnen från firandet. Du kan antingen anlita en professionell fotograf för att ta individuella/gruppbilder i i samband med festen eller be att familj och vänner tar foton under festligheterna, se till att någon närstående har ansvaret för att fånga de extra viktiga motiven så att de verkligen blir av.

Efter festen kan det vara roligt att sammanställa de bästa fotografierna i ett album och skriva text till för att ha som minne. De flesta välsorterade bokhandlare har album med tomma ark där man kan fästa fotografier och skriva text. Online finns flera tjänster där man kan skapa och beställa sin egen fotobok i olika format.

TÄNK PÅ!

  • Innan festdagen, bestäm vilka personer (och platser) som det är viktigt att ha på bild. Kanske hela familjen tillsammans? Kanske de närmaste vännerna. Eller ett kort på var och en när de kommer? Informera den utsedda ’fotografen’.
  • Se till att den utrustning som ska användas fungerar och att batterierna är laddade. Samt att det finns backup om de tar slut!  
  • Använd gärna en hashtag# på instagram så att gästernas alla foton samlas på ett ställe.