Påsken närmar sig med stormsteg och vad är roligare än att börja planera påskmiddag / påskfest redan nu. Allt ifrån utsmyckning till mat kan förberedas i god tid. Oavsett om man har en fest med barn eller inte så är det alltid roligt med lite påskpyssel. Dekorera ägg är en enkel och bra syssla för alla oavsett ålder. Man kan välja vilken nivå man vill lägga förberedelserna på och det går att få till en riktigt fin påskfest med små medel. Duka fint med påskliljor eller tulpaner i olika färger är ett enkelt knep för att få in lite härlig färg och känsla av påsk och vår på bordet. I bilden nedan har man dessutom hällt upp en skål med färgglatt godis vilket också är ett smart knep för att ”festa” till det lite.

Dekorera ägg är ett måste på påsken. Har man lite konstnärliga talanger så kan det bli riktigt vackra eller roliga ägg medan man som barn kan kladda fritt och ändå få till små konstverk som passar bra på påskbordet.

Har man bara lite fantasi så kan man få till det mesta med sina ägg. Ett tips är att använda äggen i dukningen. Antingen som nedan eller bara lägga i korgar eller vaser.

Är man ute efter en mer sober känsla på pyntet så kan några enkla påskris vara det enda som behövs för att skapa en känsla av påsk och fest. Genom att hålla en enkel färgskala får man en härlig lyxkänsla över sin påskfest.

Vackert och enkelt påskris med endast två ljus färger som bas. 

Tips på plockmat för påskfesten:

Västerbottenosttårta med löjrom på toppen

Dekorerade ägghalvor efter smak

Lax och räktårta

Lammstek

Matjesillstårta

Sill av alla de sorter med kokt potatis så klart

God påsktårta till efterrätt

’Här hittar ni massor av härliga recept

Lämna ett svar